Mire használjuk manapság a telefonunkat?

Mit is csinálunk pontosan az okostelefonjainkkal? Lehet, hogy egyszerűbb lenne a másik végletből megközelíteni a dolgot és felsorolni, hogy mit nem csinálunk velük. Az utóbbi lista fényévekkel rövidebb lenne, hiszen a mai technológiai újításoknak köszönhetően már szinte bármire használni tudjuk az eszközeinket. Ezért nézzük meg a teljesség igénye nélkül, hogy tulajdonképpen miért is van éjjel-nappal a kezünkben a telefonunk.

Kezdetekben a telefon élő beszédes jeladásra, kommunikációra volt alkalmas, később ez kiegészült az SMS szolgáltatással, majd az MMS-sel is. A kezdeti funkcionális telefonok után már egy kis szórakoztatás is belefért a repertoárba játékok révén, később az egyéb funkciók beemelésével bővült a repertoár számológép és jóval később a navigáció révén. Ez sem volt azonban elég. A fényképezés, mint mindenki számára elérhető funkció, amit gyors ütemben fejlesztettek, évekkel később a telefonok alapvető funkciójává avanzsálódott.

Ezután már csak egy kis lépés volt az android és egyéb rendszerek bevezetése, ami aztán sosem látott ütemű változást és fejlődést hozott a telefonhasználat terén. A változások rengeteg új iparágat szültek, a tokok és kiegészítők gyártói mellett az applikáció fejlesztéssel és a telefon javítással foglalkozó cégeknek is kedveznek az új szelek. A temérdek szórakoztató funkció és az interneten fellelhető felfoghatatlanul nagy információtömeg elérése adta a telefon fejlődésének eddigi csúcspontját és ki tudja még mi sül ki a legújabb technológiák integrálásából. Az viszont biztos, hogy nagyrészt még mindig kommunikálni szeretünk a legjobban, ezzel rengeteg időt töltünk el, csak a telefon segítségével, emellett sok esetben a passzív és felületes információszerzés a közösségi média felületeken, az ami kiteszi a legtöbb időnket.